Blog nieuws / Hardlopen / Mudrun / Trailrunning · 29 december 2020

Terugblik op dit bizarre jaar 2020!

Een terugblik op deze vreselijke en bizarre jaar 2020, gelukkig zijn de kerstdagen weer voorbij. De laatste broodschapen worden ingekocht voor oud en nieuw, en de oliebollen worden binnenkort weer gebakken en dan snel na 2021…

We hadden dit niet kunnen bedenken in januari, dat COVID-19 ons zo in de greep zou krijgen. Wat begon in China met een aantal besmettingen met Corona, nu anno 29 december houd de hele wereld bezig met deze virus. En we zullen er nog lang niet van af zijn, want er moet eerst een coronavaccin komen.

Gelukkig kent 2020 ook wel een paar mooie sportieve momenten, waar ik graag met jullie op terug wil kijken.. De Nacht van Groningen was weer een hele beleving, geen persoonlijke record op de 5 kilometer. Maar ik heb er super van genoten, dit vindt ik zelf het belangrijkste vindt een evenement.

Eind februari mijn sportieve jaar een hele grote domper, dit geld voor veel sporters. Toen kregen we de eerste besmettingen in Nederland, half maart werden alle evenementen gestaakt. Dit had ik nog nooit meegemaakt in mijn leven, maar de gevolgen zullen meer van ons vragen dan we toen dachten… Zelf dacht ik dit duur even een paar maand, en dan zullen weer naar normaal gaan maar helaas. Toen wisten we nog niet dat 2020 een jaar zal worden die we nooit meer zullen vergeten over de hele wereld.

Mijn Doelen voor 2020:

Elk jaar maak ik voornemens net als veel andere sporters. Want mijn doel was de 22 kilometer te kunnen gaan lopen binnen de 2,5 uur, en 500 kilometer of meer dit jaar te hardlopen.

Eind resultaat van 2020:

Toch een mooie 311,7 kilometer hardgelopen, wel minder dan de bedoeling was maar soms is het even niet anders. De 22 kilometer is helaas niet gelukt, maar we doen ons best..

Gelukkig zijn mensen/bedrijven creatief, en er werden alternatief sociale evenementen in kleine groepen georganiseerd om toch gedemotiveerd te blijven. Zo ook bij Noord Oost Trailers, en er zijn mooie trails bedacht. Zoals: NOT van Schipborg, NOT van Anloo-Gasteren, NOT Ruiten-Aa Ter Apel Trail, NOT rondje Sellingen enz.. Een aantal van de trails heb ik al gedaan, zie mijn blog voor deze mooie trail. Zelf had ik er graag wat meer trails gedaan, maar helaas werkt mijn lichaam/geest niet altijd mee..

Begin augustus mogen er weer corona proef evenementen worden gehouden, mits de 1,5 meter norm gehouden kon worden. Voor RunForestRun is het gelukt om een RFR evenement op te zetten, die aan de regels van het RIVM voldoen. Eindelijk weer een trailrun evenement, en heb er ontzettend van genoten. RunForestRun Hondsrug had ik ook al eens gelopen in 2019, ook al doe je hem 8 keer per jaar. Het blijft me altijd verrassen hoe mooi onze natuur in Nederland is en kan zijn, en dit was dan ook mijn laatste evenement voor 2020, alle evenementen zijn een paar weken later weer verboden. Tegen beter weten hadden we dit wel kunnen bedanken, en de besmettingen liepen weer op. De creatietijd van mensen/bedrijven wordt weer op de proef gesteld, en zo kwamen de virtuele hardloop evenementen te voorschijn. Een hele mooie alternatief om nog een beetje in beweging te blijven.

Zoals de virtuele 4 mijl van Groningen editie, dit was heel goed opgepakt door de organisatie in samenwerking met MyTrace-app. En voor mij pakte het ook goed uit. De 5 kilometer onder de 30 minuten, en ook een persoonlijk record op de 4 mijl… Ook al heb ik hele mooie uitdagingen behaald, toch mis ik de echt uitdaging van een hardloopevenement en de bijkomende gezelligheid. Nu 29 december zitten Nederland in een lockdown, alleen de essentiële winkels zijn open verder is alles dicht…

Wat zal 2021 ons brengen is wel bekent, COVID-19 zal nog wel even blijven hangen tot we vaccins hebben om deze virus te bestrijden. Zelf ga ik er vanuit dat we pas ergens in juli weer een evenement hebben, tot dan moeten we met de alternatieve doen wie we nu hebben.

Ik wens iedereen een negatieve 2021 toe met een positieve gedachten om in COVID-19 steil te blijven..