Blog nieuws / Evenementen / Trailrunning · 14 december 2019

RUNFORESTRUN Dwingelderveld II

Heb de smaak te pakken met trailrunning, en zag deze al 2 maand geleden voorbijkomen. Zat een beetje in twijfel om hieraan mee te doen, december is nu niet de warmste maand. Maar je moet ook niet wachten tot het laatst, want de tickets zijn zeer in trek. RunForestRun had drie afstanden 15, 26 en de 43 kilometer, zelf vond ik de 15 kilometer genoeg.

Deze RFR evenement was op Camping Torentjeshoek in Dwingeloo, de camping het er echt top uit. Het was alleen een beetje zonder van al dat water van de afgelopen tijd dat na beneden is gekomen, want de parkeer (grasveld) plaats kunnen we helaas niet gebruiken. Dus dat was even improviseren voor de parkeerregelaars, gelukkig is onze Yaris niet zo groot dus een plekken is voor ons zo gevonden..

Pfff wat was het best fris deze dag, maar de komende uren zal het een stuk warme worden. Snel even andere kleding aan, en samen een warme klep op zoeken. In de brasserie ’t Snackhuusie waren zoveel mensen dat ik heel snel weg wilde, gelukkig was het een stuk rustige bij de sanitair gebouw en ook lekker warm binnen. Eindelijk kunnen we na de start, het is nu 11 uur en de start van de 15 km. Alle andere afstanden zijn gelukkig al vertrokken, maar er zijn nog meer dan genoeg trailrunners over. Yes we mogen gaan, nog wel even onze barcode laten scannen. En dan kan ik deze 15 kilometer ook afleggen, in deze zeer mooie omgeving van het Nationaal Park Dwingelderveld.

Het ging vandaag een beetje stroef, maar ik verwacht niet dat ik een jonge hinder ben simpel van start gaat ;). Het is nog steeds fris maar ik zie gelukkig de zon al, na 3 kilometer had ik al zeer warm gekregen dus de jas enz. kan gelukkig uit. De eerste 10 kilometer was echt genieten zelfs in de wintertijd, de laatste 5 kilometertjes was even door bijten. gelukkig was ik niet alleen, samen met een andere persoon heb ik deze zware meters afgelegd.

Maar de finish was bijna inzicht, nog een kleine kilometer. Want ik was best wel een beetje stuk, gelukkig stond Winfried Bats (organisator) van RunForestRun al op ons te wachten. En we sloten deze RUNFORESTRUN Dwingelderveld met een high five af over de finish. Bedankt voor deze evenement RunForestRun, het was deze keer echt goed georganiseerd. Ook bij de verzorgingspost was het top geregeld, bij de andere twee evenementen waar ik mee heb gedaan was de verzorgingspost niet geweldig vond ik zelf.

See You on The Trail