Blog / Evenementen / Trailrunning · 29 augustus 2020

RFR Hondsrug Trail

Voor het eerst in maanden weer een RunForestRun evenement, want door COVID-19 waren alle evenementen in Nederland uitgesteld. Maar het is de organisatie van de RunForestRun (Adam & events) gelukt, om een COVID-19 proef trailrun evenement op te zetten. Mijn dank is zeer groot, dit geeft de burger weer moed in een lastige tijd.. Vandaag 29 augustus was het eindelijk zover. De RunForestRun Hondsrug bij restaurant de Poolshoogte in Odoorn.

Er waren diverse afstanden bij deze Hondsrug trail, 13, 28 en 43 kilometer. Mijn afstand waar ik me voor had ingeschreven was 13 kilometer, dat is voor nu wel even voldoende. Dit zal zeker even een anders dan anders evenement worden, mijn voorgevoel klopte. iedereen kreeg een bepaalde tijd om te starten, die van mij was 12:54. En ik was dan ook een van de laatste deelnemer van deze evenement die van start ging.

Bij aankomst waren er bijna geen mensen meer te zien, want best zonder is want je voelt de sfeer dan beter. Maar we mogen niet klagen want er is een trailrun evenement. De RFR regel was: aanmelden, startnummer bevestigen en gaan.

Wat ik zelf zeer prettig vindt, heb een hekel aan massa starten. Nu is het veel prettige om te vertrekken, en de kans op eventuele ongelukken een heel stuk minder is. Zelf moet ik altijd even in mijn ritme komen voor ik lekker aan het rennen ben, mijn doel was om te genieten van de omgeving van Odoorn. In de vorige eeuw werden hier duizenden bomen geplant, met als doel de dorpen te beschermen tegen stuifzand. Maar ook geld te verdienen met productiehout. Gelukkig is vandaag de dag de houtproductie echter nog een bijzaak geworden, en zijn de bosgebieden rond Odoorn natuurgebieden geworden . Waar de afgelopen tien talenjaren meer op toerisme is gaan ontwikkelen, maar ook is er meer ruimte gekomen voor ontwikkeling van de natuur in deze gebied. waaronder ruimte voor heidevelden en bossen..

En heb ook ontzettend genoten van de RunForestRun Hondsrug trail, de route was zoals altijd goed aangegeven. Er waren twee puntje tot verbetering vindt ik zelf. Gelukkig neem ik zelf altijd wat eten en drinken mee, want de verzorgingspost hij niks meer op water na gelukkig. En als je heb kunnen lezen was ik een van de laatste deelnemers, bij de 7 kilometer had ik al de opruimers achter mij zitten. Wat ik persoonlijke niet echt prettig vindt, dit jaagt mijn op waardoor ik niet prettige ga lopen.. Verder was het prima, mijn keuze om nog eens zo een evenement mee te doen is bij mijn nog de vraag. Want ik ben geen snelle loper met mijn 115 kilo, maar goed alles is nu anders…

Bedankt voor deze ervaring RunForestRun, en heb er toch nog van genoten…