Blog / Evenementen / Trailrunning · 24 februari 2021

RFR High5 Dwingelderveld

Mijn tweede virtuele RunForestRun High5 trails, deze keer stond de Dwingelderveld trail op de agenda. Met een mooie 13 kilometer voor de boeg, dit was voor mij wel weer een uitdaging. De omgeving is niet zo bekend, ben dus wel benieuwd hoe de natuur in deze jaargetij is.

Je kan wel zien dat de mensen graag uit hun huizen willen in deze lastige tijd, en in combinatie met de voorjaar vakantie was het op deze plek wel druk. Dus even een plekje vinden voor mijn auto was een lastige klus, maar het is gelukt om een parkeer plekje te vinden (voordeel van een kleine auto). De omgeving kent een zeer grote diversiteit
aan natuurgebieden rond de Dwingelderveld, ook de natuurlijke waterhuishouding hebben ze de afgelopen 10 verbeterd. Dus ik ben zeer benieuwd waar deze trail mij langs zal leiden, een ding is zeker ik ga er vol op van genieten en zal vast mooie en bijzondere stukken natuur zien in deze Nationale parken Dwingelderveld.

Mijn tweede RunForestRun High5 trail zit er op, de Nationale parken Dwingelderveld is een geweldig natuurgebied. Van zeer natte heide (op dit moment) tot mooie stukken bosgebieden, zeker de laatste gedeelte is echt mooi.

Voor meer informatie over deze Nationaal Park Dwingelderveld.