Blog / Evenementen / Trailrunning · 21 februari 2021

RFR HIGH5 Drentsche Aa

De eerste virtuele RunForestRun evenement van 2021, de RFR High5 serie. de bedoeling is om te blijven hard te lopen om gezond en sportief te blijven in 2021. Normaal gesproken staat er bij het Finish van elke RFR evenement een persoon van de organisatie ons op te wachten met een High5.

Vandaag stond de High5 Drentsche Aa op de verlanglijst, een trailrun van een kleine 14 kilometer. Het gebied waar we gaan rennen is een van de mooiste natuurgebieden van Drenthe, met zo’n 120.000 hectare de grootste Nationaal Park in de provincie Drenthe. Zoals eerder gezegd 14 km trailrun plezier. De start was aan de Molensteeg te Oudemolen (aan de weg Oudemolen-Gasteren), en de weerverwachting was uitstekend. Dat zagen we ook op de parkeerplaats, geen enkel parkeer plaats was meer over. Dan zetten we de auto in het gras naast de weg, waar nog meer auto’s staan… Het begin is altijd een dingetje bij mij, maar de start plek was gelukkig snel gevonden. Direct na je start kom je langs een Hunebed, en ren je een slinger route op..

Het rennen viel een beetje tegen, en de snelheid zat er totaal niet in. Toen we in het Balloërveld kwamen kregen we het zeer zwaar dachten wij, en dan nog een aantal slootjes door… pfff. Maar dit hoort ook bij trailrunning, dat vond mijn vrouw niet ;). Wat een mooi natuurgebied, en dan zitten we nog maar rond de 7 kilometer.

De laatste kilometers waren zeer zwaar, want we hadden al 200 meter door de modder hardgelopen. Maar deze trail was een hele mooie uitdaging, en ik zal hem zeker nog wel eens doen, maar dan in de zomer..

De volgende trail is de High5 Dwingelderveld, deze is ongeveer 13 kilometer.

See you on the trail