Blog nieuws / Trailrunning · 31 mei 2020

NOT 17K van Schipborg

Mijn eerste Noord Oost Trail van dit jaar, in verband met corona zijn alle evenementen gestaakt. En dan zoek je andere opties en een aantal leden van de Facebook pagina Noord Oost Trails, hebben een aantal routes voor ons gemaakt. En de NOT van Schipborg is daar een van deze trails.

De lengte van deze trail is ongeveer 17 kilometer, en start bij de parkeerplaats van de Toegangspoort ‘Wedbroeken’ bij Nationaal Park Drentsche Aa. Hij is er ook trouwens in de 22 kilometer voor de liefhebbers. Ik verbaas me altijd als ik deze gebied mag bezoeken, we wonen zo dicht bij maar komen hier bijna nooit meer.

De gpx bestand had ik al op mijn 735 XT gezet om problemen te voorkomen, alles controleren auto op slot. Niks achter gelaten enz., en starten maar. Na een kilometer kom ik er achter dat mijn 735 XT niet werkt zoals het eigenlijk zal moeten, wat doe ik toch weer verkeerd dacht ik…. mmm dan kom je er achter dat je vergeten bent om nog eens te drukken op je knopje 2x dus, oeps foutje van mij.. Een klein stukje gemist, maar er komen nog genoeg kilometers. Ik doe trails niet voor tijd, maar om te genieten. Ben nog onderweg en ik ben al verbaast over de mooie natuur, nu al. En tot mijn verassing ook nog geen mensen te zien die aan het wandelen, hardlopen of aan het mountainbiken zijn.

Blijven rennen is er ooit tegen mij gezegd, als je stop ben je er bij en kom je niet meer opgang. Ook kwam ik er achter dat toch echt te weinig water bij mij had, maar had nog een twee kilometer te gaan dus dat moet wel lukken. De afgelopen tijd is me opgevallen dat we massaal buiten zijn, dat is goed maar neem jullie afval ook weer mee na huis. Wat een hoop zwerf afval ligt er in de bossen rond Schipborg

Op de website van de Drentsche Aa kwam ik dit tegen: Volg de eeuwenoude karrensporen naar grafheuvels, hunebedden en galgenbergen. Struin over rustige weggetjes of banjer dwars door de modder. Beleef het water, de heidevelden en de vennen of juist de uitgestrekte bossen met hun zandmeren en strandjes. De kleuren en geluiden van de natuur, de vogels, de vlinders en de beek. Klopt helemaal. Ik ben heel veel tegen gekomen en heb volop genoten van deze NOT van Schipborg trail. Zeker een aanrader, voor meer informatie zie dan de Facebook pagina van de Noord Oost Trails.