Blog nieuws / Evenementen / Hardlopen · 29 februari 2020

Nacht van Groningen 2020

Yes de eerste hardloopwedstrijd voor dit jaar 2020, de Nacht van Groningen. Dit was ook de eerste grote hardloopevenement in de buurt van Groningen. De organisatie kan weer rekenen op een grote groep hardlopers voor deze evenement, er starten ongeveer 2100 hardlopers. en dit is weer een recordaantal deelnemers aan de Nacht van Groningen. De route gaat door de Noorderplantsoen en een klein stukje van de Binnen stad van Groningen door.

Er zijn diverse afstanden de 5, 10 kilometer, Engelse 10 Mijl, en de halve marathon. Ik had me aangemeld voor de 5 kilometer, dit is nog een mooie afstand. Mijn doel is om de 5 kilometer binnen de 30 minuten te lopen, en niet een keer maar een aantal keren.. We konden de auto stallen in de parkeergarage (Ossenmarkt) onder de start en finish, dat is wel zeer handige vonden wij. Maar dat dachten veel meer mensen, maar er was genoeg plaats voor iedereen gelukkig.

Nog even in de rij voor mijn startnummer, opspelden, en dan wachten tot we mogen starten. Eindelijk kunnen we starten, het is best koud als je stil staat. De snelle wedstrijd hardlopers zijn van start, dan kunnen de amateurs van start. Voor ik aan de beurt ben duur nog wel even, heb me zelf helemaal achter aan de groep gezet.. Is dit een verstandige zet om een mooie tijd te kunnen plaatsen, antwoord daar op is NEE. Zo een massa start is niet handig, zeker niet door smalle straten met hindernissen levert chaos op.. De eerste 3 kilometer was niet echt goed qua tempo, aangekomen in de Noorderplantsoen ging de tempo omhoog. Maar een persoonlijke record zat er helaas niet meer in, maar we rennen gewoon door na de finish om nog het maximale er uit te halen..