MTB route Eemsdelta

Het weer was geweldig om te mountainbiken, de mtb-route Eemsdelta is een goede keuze voor vandaag. De route is een kleine 32 kilometers lang en in de omgeving van Delfzijl, deze route voor ieder niveau en er zijn leuke uitdaging in te vinden. Natuurlijk zal de ervaren mountainbiker het een stuk minder vinden, mountainbiken is niet alleen singletracks maar ook genieten van de omgeving en natuur.
De start is voor mij bij de Eemshotel in Delfzijl (Zeebadweg 2) hier zijn genoeg parkeerplaatsen, ik had de route via mtbroutes.nl gedownload om niet mis te rijden. Dit overkomt mij best te vaak en is niet echt leuk, en haalt de gemiddelde snelheid er uit. Mijn Garmin moet zeker een beter positie krijgen op mijn stuur, want door de stand waar hij nu zit kan ik de scherm niet goed aflezen waar ik links of rechts af moet. Maar gelukkig zijn de mtb bordjes met vele aanwezig, en goed zichtbaar. Er zijn op een aantal plekken nog een paar extra bordjes/stickers nodig of zijn we een beetje verwend. Hoe de initiatiefnemers de route hebben aangelegd is echt gebeurd met veel passie, een mooie combi van natuur en stedelijke bebouwing. Wat ik persoonlijke een hele mooie combinatie vindt. De belevenis van diverse ondergronden geeft een mooie uitdaging als mountainbiker en je zien ook iets meer van de omgeving. Deze gebied heeft een zeer rijke geschiedenis, en de kleine dorpjes die de afgelopen tientallen jaren zijn opgeslokt door Delfzijl, Appingedam en de Eemshaven.

Je mag het zeker hebben over een veelzijdige mtb route, een City mtb-route is een mooie naam voor deze route, maar ook je persoonlijke prestaties kan je er in kwijt. De mtb route is dit jaar officieel geopend, en wordt door een groep vrijwilligers onderhouden en dat doen ze met veel passie. De singletracks is dan ook met veel enthousiasme gebouwd, en ook wel verrassend te noemen. In het Groningse landschap is er weinig hoogtemeters te vinden, en ze hebben dan ook optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige opties.

Ik kom zeker binnenkort nog terug om de route nog eens te doen, want voor mij is het een uitdagende route. En zeker eens wat anders dan de standaard routes in mijn omgeving, mountainbike hem eens en laat weten wat jij er van vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op KeizerMan.nl

Recent Posts


Tags


Er is nog geen inhoud om te tonen.