Bouw van de Sea Shepherd Steve Irwin (1)

Al een poos zit ik te denken om een radiografische schip te bouwen, maar de keuze is helaas niet echt groot. Tot dat Túksmodel de Westra uitbracht op een schaal 1/50, maar deze merk heeft nog niet heel veel ervaring met het uitbrengen van modelbouw schepen maar we gaan het zien. Sea Shepherd heeft de FPV Westra gebruikt, en omgebouwd toe de Sea Shepherd Steve Irwin.

Even wat informatie over dit schip: de voormalig patrouilleschip van de Schotse dienst voor visserijen, bekend onder de naam FPV Westra. De FPV Westra is in 2003 uit de vaart genomen. De Sea Shepherd Conservation Society heeft het schip in 2005 gekocht. De Sea Shepherd Conservation Society heeft de boot bij aankoop omgedoopt en als Robert Hunter weer in de vaart gebracht. In 2007 is de Robert Hunter te ere aan de overleden natuurbeschermer Steve Irwin omgedoopt in Steve Irwin.

De bouw zelf is een hele klus, want de westra is blijkbaar nog niet leverbaar en dat kan nog even duren. Dus verder kijken wie hem wel kan leveren, Toemen in Oisterwijk kan hem wel leveren en tegen de normale prijs. Bestellen en dan kan de bouw eindelijk beginnen, maar we moeten nog even wachten tot de roer en aandrijf as binnen is om alles op de juiste plaats de kunnen inbouwen.

Foto’s volgen nog

Tot de volgende update over de bouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *