RunForestRun Hondsrug

KeizerMan

De afgelopen maanden waren evenementen verboden in Nederland en daar buiten door het corona virus. Nu mogen er weer evenementen worden gehouden, mits we 1,5 meter afstand gehouden kan worden oftewel corona-proef trailrunning. Het is de organisatie van de RunForestRun (Adam & events) gelukt om een RFR evenement op te zetten, die aan de regels van het RIVM voldoen. Door de #%^* ging de eerste Hart van Drenthe van 17 april niet door, net als vele andere trailrun en hardloop evenementen.

Maar vandaag, 29 augustus, was het eindelijk zover: de RunForestRun Hondsrug. Er waren 3 afstanden: 13, 28 en  43 kilometer. Ik heb me ingeschreven voor de 13 kilometer, dit is voor mij nu even genoeg kilometers. Iedereen die meedoet aan dit evenement heeft een starttijd gekregen, die van mij was 12:54:45. Ik was een van de laatste deelnemers van dit trailrun evenement op de 13 kilometer. Bij aankomst waren er bijna geen mensen te zien bij de start, wel bij het restaurant de Poolshoogte. Vaak gaan mijn vrouw en kinderen mee als support, maar helaas kon het deze keer niet vanwege de corona-regels.

De RFR regel was: aanmelden, startnummer bevestigen en gaan. Wat ik op zich wel een mooi systeem vond, geen massa start en dus een stuk rustiger. Ik moet altijd een beetje inkomen net als een diesel, ik had geen doel gezet. Gewoon lekker genieten van de mooie omgeving van Odoorn. In de vorige eeuw zijn er duizenden bomen geplant, wel met een doel natuurlijk. Dit om de dorpen te beschermen tegen stuifzand, maar ook om geld te verdienen met de houtproductie. Vandaag de dag is de houtproductie een bijzaak geworden, en zijn de bossen van Odoorn een natuurgebied geworden. Waar veel recreatie is, maar ook ruimte voor de ontwikkeling van de natuur. Waaronder heidevelden en bosgebieden.

Je komt hele mooie plekken tegen onderweg waar ik echt van kan genieten, zoals mooie single paden. En heidevelden met heel veel lavendel, je krijg veel te zien daarom geniet ik altijd van deze evenementen in het mooie Drenthe.. Door de corona-regels was het niet mogelijk om de uitkijktoren Poolshoogte te beklimmen, en de mooie omgeving te bewonderen. Aangekomen bij de finish staat normaal Winfried Bats op ons te wachten met een high five, maar helaas mocht het niet in verband met de corona-regels..

Alles was weer goed geregeld door de organisatie en vergeet de vrijwilligers niet, super bedankt voor deze RFR trailrun evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *