NOT 17K van Schipborg

KeizerMan

Vandaag moest het zo zijn, de NOT van Schipborg, en wel de 17 kilometer trail. Deze stond al een poosje op mijn verlanglijstje, hij is er trouwens ook in 22 kilometer voor de liefhebbers. Voor meer informatie, bezoek de Facebook pagina van de Noord Oost Trailers.

Ik verbaas me altijd als ik in dit gebied kom, want het is zo dicht bij huis. Maar nooit de moeite genomen om hier eens te wandelen of te hardlopen. De start was bij de Toegangspoort ‘Wedbroeken’ Nationaal Park Drentsche Aa.

De route had ik al op mijn Forerunner 735XT gezet, dus ik kan van start. Maar dan moet je start drukken 2X, alles moet leren toch. Een klein stukje gemist, maar er komen nog genoeg kilometers. Ik doe trails niet voor tijd, maar om te genieten. Ben nog onderweg en ik ben al verbaast over de mooie natuur, nu al. En tot mijn verassing ook nog geen kip te zien die aan het wandelen, hardlopen of aan het mountainbiken zijn.

Pas na een mooie 30 minuten geen mens gezien te hebben, komen ze nu allemaal tegelijk op me af. Maar op de plekken waar je komt zijn niet echt veel mensen, dus je kan volop geniet van de mooie omgeving. Hier en daar ben ik even verkeerd gelopen, mijn navigatie was ook soms even van slag volgens mij 😉

De laatste kilometers waren zwaar, want ik loop niet zoveel meer hard de afgelopen tijd. Dit komt vooral door de Corona virus, en ook doordat bijna alle evenementen niet door gaan is de motivatie een beetje weg. Maar vandaag was er de zin om te hardlopen, en heeft me bewust gemaakt dat we beter om moeten gaan met de natuur. Want zwerf plastic kom je ook hier tegen helaas.

Nog een 3 kilometers en dan heb ik de NOT van Schipborg gedaan. Wat een trail kan ik wel zeggen, het is zeker een aanrader voor trailrunners.

Op de website van de Drentsche Aa kwam ik dit tegen: Volg de eeuwenoude karrensporen naar grafheuvels, hunebedden en galgenbergen. Struin over rustige weggetjes of banjer dwars door de modder. Beleef het water, de heidevelden en de vennen of juist de uitgestrekte bossen met hun zandmeren en strandjes. De kleuren en geluiden van de natuur, de vogels, de vlinders en de beek.

Klopt helemaal. Ik ben heel veel tegen gekomen en heb volop genoten van deze trail van Noord Oost Trailers.