Natte MountainbikeMania

KeizerMan

Afgelopen zaterdag was het dan zover De MountainbikeMania. Deze mania was wel een zeer natte en vieze toertocht in het donker, maar hij was wel super gaaf en heel gezellig! Met een kleine 1500 mountainbikers gingen we van start, dat is nog wel een hele klus, geloof me. Net als afgelopen jaar hadden we een aantal keuzes: Rood, Groen en Blauw route. we zijn gestart met de blauwe route, en we zijn ook voor de leeuwen gegooid ;). Dit was blijkbaar niet de meest eenvoudige route, pfff wat een modder zijn we tegen gekomen.

Maar ook de mooie singeltracks hebben we uitgebreid van kunnen genieten, hiervoor komen we nog eens terug dat weten we zeker. op deze singeltrack had je wel een beet stuurtechniek en ervaring nodig, dit kom vooral door dat de snelle singeltrack was, met veel snelle bochten. Maar ook de combinatie van veel regen en in het donker rijden brengt dan wat extra gevaar met zich mee.

Je hebt wel verlichting maar dat is niet altijd voldoende, voor je het weet moet je even klimmen of heb je een afdaling. Even later ga je weer door een winkel heen, een paar minuten later moet je proberen een rubberen kip te raken met je helm 😉 of je komt hangende skippyballen tegen.

dav

Eindelijk zijn we aangekomen bij de finish, even iets eten en drinken. Dit was super goed geregeld door de toerbuffels, en niet te vergeten de vrijwilligers die hier aan mee hebben geholpen. We hebben weer genoeg energie gekregen, dus op naar de groene route. Naar ongeveer 4 km krijgen we ook weer een pittig stuk voor onze kiezen, een snelle afdaling met heel veel modder. Dit was een mooie ervaring doe we achteraf niet wilde missen, ook al was de kans op vallen zeer aanwezig. We zijn na een dikke 7 kilometer maar terug gemountainbiket, we waren helemaal stuk en koud. Dit kwam vooral door de regen, kou en de vele modder die we onderweg tegen zijn gekomen..

mde

Aangekomen bij de start/finish, hebben we onze mountainbikes laten schoonspuiten door de Brandweer van Hellendoorn neem ik aan.. dit was ook wel echt nodig, echt overal was modder te vinden.. Voor ons was het weer een geweldige ervaring met onze mountainbikers, en wie weet doen we in 2018 weer mee..

Ons dank is weer groot aan organisatie van deze Mountainbike Mania, maar ook vrijwilligers en alle mensen in Hellendoorn en daar buiten. super bedankt voor de geweldige Mountainbike Mania evenement 2017 editie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *