Nacht van Groningen 2020

KeizerMan

Yes eindelijk de eerste hardloopwedstrijd voor dit jaar 2020, de Nacht van Groningen was de eerste evenement waar ik aan mee kon doen. Ook dit jaar was het weer een succes voor de organisatie, met een recordaantal deelnemers voor deze run. Er starten dit jaar ongeveer 2100 hardlopers, die door de binnenstad en het Noorderplantsoen.

Wij hadden de keuze uit de 5, 10 kilometer, 10 Engelse Mijl, en de halve marathon. Ik had me aangemeld voor de 5 kilometer, vond het wel een mooie afstand voor het begin van het jaar. Want ik heb niet echt veel getraind, de afgelopen weken..

We konden de auto stallen in de parkeergarage (Ossenmarkt) onder de start en finish, dat is wel zeer handige vonden wij. Maar dat dachten veel meer mensen, maar er was genoeg plaats voor iedereen gelukkig.

Nog even in de rij voor mijn startnummer, nog even opspelden. En dan wachten tot we mogen starten, eindelijk is het zover. De eerste wedstrijd renners zijn ver vandoor, nu wij nog want ik sta bijna achter in de rij. De eerste 1 kilometer schoot voor geen meter op, dit is altijd een chaos van hardlopers. Maar dit is vaak bij een wedstrijd zo, een ding is zeker. De tempo moest echt om hoog rond, om nog kans te maken op een persoonlijke record.

Maar de vaart zat er niet in, en ik heb mijn best gedaan. Een PR zat er niet in voor deze Nacht van Groningen, een netto tijd van 31,58. Maar ik heb er zeker van genoten van deze Nacht van Groningen evenement, alles was weer top geregeld door de organisatie en vergeet de vrijwilligers niet Super Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *