Drents-Friese Wold Trail

KeizerMan

Een paar dagen geleden had mijn vrouw het idee om samen met onze kinderen en vrienden na Attractiepark Duinen Zathe te gaan. Zelf ben ik totaal geen fan van Attractiepark, mij niet gezien. Dus dat betekend dat ik ergens een trail zou gaan lopen, Nationaal Park Drents-Friese Wold zit heel dicht in de buurt van de attractiepark.

Zelf heb ik hier ooit eens gemountainbiket, naar een trail heb ik hier nog nooit gelopen. Eens kijken over er een trail op het internet staat, helaas geen trail. Dus zelf maar een uitstippelen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold, een route maken is vaak ook wel een gok want je weet nooit over deze natuurpad nog bestaat.

Dit steel ik me altijd eerst nu koffie of thee drinken of straks, laten we het nu maar eens doen want het is nog niet zo druk in de restaurant. Nu het benuttigen van de faciliteiten, nu maar de trail onveilig maken. Tot mijn verbazing ben ik blijkbaar vergeten om de gpx bestand op mijn 735 XT te zetten, dit schiet niet erg op. Maar hij staat wel op mijn mob, dus overzetten na mijn Garmin. nu rennen maar, wat is het een prachtige omgeving. de paddenstoelen waren mooi om te zien.. Vergeet niet dat we in Nederland bijna geen eetbare paddenstoelen hebben, dus niet gebruiken voor consumptie.. Laten staan a.u.b. Er zijn blijkbaar mensen die ze verwijderen niet doen…

Ook nog een groep van Vikingen die de weg kwijt waren want volgens mij, wie zou het zeggen. Het zag er wel indrukwekkend uit, wat ik dan zelf iets minder vond was het petflesje Cola 😉 Blijkbaar hadden ze een groeps bij een komst in de Nationaal Park Drents-Friese Wold, een soort re-enactment. Voor de mensen die het niet kunnen re-enactment, dit is strikt gesproken: het naspelen of uitbeelden van historische gebeurtenissen. Maar ook een manier van leven, iedereen zijn hobby/sport zeg ik altijd.

Door de zandvlakte pff dit valt niet mee, wel een keer of vier mijn schoenen uit moeten om de zand te verwijderen. De zon kwam ook nog even lekker te voorschijn, hier en na nog even verkeerd gelopen maar dat maakt niet uit. Ik heb er erg veel van genoten, en kom zeker in 2020 nog eens terug. Misschien wel sneller dan ik zelf denk, RUNFORESTRUN houd ook een evenement in januari 2020. zal eens kijken of er nog plek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *