De 4 mijl van Groningen

KeizerMan

Afgelopen zondag was het eindelijk zover, de 33 editie van de 4 mijl van Groningen. Na deze hardloopevenement leef ik echt wel na uit, De 4 mijl van Groningen is de grootste evenement van het noorden. En bestaat sinds 1987, hij wordt altijd op de tweede zondag van oktober gehouden. Er doen gemiddeld 23.000 hardlopers mee, ze zijn verdeeld over de wedstrijdloop, recreantenloop, jeugdloop en bedrijvenloop..

De weergoden waren ons dit jaar niet eensgezind, het kan niet altijd top zijn toch.. Op het station van Martenshoek kwam het al met druppen uit de lucht, en druppen werden steeds meer helaas. Aangekomen op Groningen centraal, stond de trein na Zwolle al klaar. Deze trein zal ons na Haren brengen, dus snel even mijn vrouw en dochter doei zeggen. Voor hij zal verstrekken, helaas ben ik vergeten om uit te checken bij de Arriva. Oeps kan je wel zeggen, want in Haren staan geen Arriva palen grrrr….

Aangekomen in Haren, wat een mensen massa. Vanaf het station is het even een stukje wandelen na de kledingwagen, maar welke kledingwagen je moet hebben is altijd even zoeken. Gelukkig was de kledingwagen snel gevonden, tas inleveren en de juiste wave zoeken. Want ik zat in wave 6, en ik was redelijk op tijd gelukkig. Want de ingang van de terrein was een beetje smal, dit was even heel erg en zeer druk…

De spanning is overal te voelen, want wij (wave 6) mogen van start. De eerste stuk is altijd lastig vindt ik zelf, want er starten ongeveer 1000 mensen of meer in een keer is mijn gevoel. Maar de tempo zat er al goed in, en het is gelukkig droog geworden.

Het ging tot mijn verbazing best goed, en de tempo zat bij de 3 kilometer nog steeds bij de 6:25. Het drinken onder het hardlopen is altijd een hele klus, maar ik wilde geen tijd verliezen hieraan… Nog 500 meter, en dan heb ik mijn tweede 4 mijl van Groningen gehaald. En mijn tempo op de 5 kilometer zat nog steeds bij de 6:40, dus ik kan een Persoonlijke Record halen..

Nu is de finish in zicht, dus nog even een sprint er op.. En met een super mooie resultaat, een netto tijd 00:40:50. Dit is echt een verbetering van een dikke 6 minuten, want afgelopen jaar het ik de tijd van 00:47:04.

Ik heb er zeer van genoten, en doe ik volgend jaar weer mee. Dat gaan we volgend jaar wel zien, nu eerst uitrusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *