Bizar jaar! Terugblik op mijn sportieve momenten in 2020

KeizerMan

De kerstdagen hebben we gehad, de laatste boodschappen worden gedaan voor oud en nieuw. De oliebollen worden binnenkort gemaakt en dan kunnen we dit verschrikkelijke en rare jaar 2020 vaarwel zeggen.

Gelukkig zijn er ook een aantal mooie sportieve momenten geweest, waar ik graag met jullie op wil terug kijken. Mijn sportieve jaar heeft een domper gekregen door COVID-19, maar volgens mij geldt het bijna voor iedereen. In januari had ik mijn eerste hardloop evenement, de Nacht van Groningen, en wel de 5 kilometer run. In 2018 was mijn eerste keer dat ik hieraan mee heb gedaan, en tot nu toe was het altijd een feest om mee te doen. Helaas zat er dit jaar geen persoonlijke record in, maar het is ook belangrijk dat je plezier hebt in het hardlopen. Toen wisten we nog niet dat 2020 een zeer apart jaar zal gaan worden, voor heel veel mensen over de hele wereld.. De gevolgen van corona werden steeds duidelijker in ons landje, en steeds meer mensen raakte besmet met dit virus. Halverwege maart werden alle evenementen verboden, dit was even slikken voor veel mensen. Maar het zal maar voor een aantal maanden zijn, dit kunnen we nog wel aan was mijn gedachte toen…

En ik begon dapper aan mijn voornemens en doelen te behalen, want mijn doel was de 22 kilometer te kunnen gaan lopen binnen de 2,5 uur.. En er werden al gauw alternatief sociale evenementen in kleine groepen georganiseerd, zo ook bij de Noord Oost Trailers. Dit is een groep mensen die van trailrunning houdt, en ze hebben mooie trails gemaakt voor ons als leden. En heb dan ook twee gelopen zoals: NOT van Schipborg, NOT van Anloo-Gasteren, zie blog. Dit was een zeer mooie en geweldige ervaring voor mij, en heb dan ook super genoten van deze trails. wilde op zich wel een aantal meer trails hebben gedaan, maar had wat problemen, vooral motivatie was heel ver te zoeken. Begin augustus mogen er weer corona proef evenementen worden gehouden, mits de 1,5 meter norm gehouden kon worden. Voor RunForestRun is het gelukt om een RFR evenement op te zetten, die aan de regels van het RIVM voldoen.

RunForestRun Hondsrug

Eindelijk weer een trailrun evenement, en heb er ontzettend van genoten. RunForestRun Hondsrug had ik ook al eens gelopen in 2019, ook al doe je hem 8 keer per jaar. Het blijft me altijd verrassen hoe mooi onze natuur in Nederland is en kan zijn, het maakt voor mij niet uit welke seizoen het is. Het is geweldig om dit te mogen zien. Tja, en dit was dan ook mijn laatste echte evenement voor 2020, alle evenementen zijn een paar weken later verboden. Want de besmettingen liepen weer heel snel op, en dit betekent geen evenementen meer voor het hele jaar. Gelukkig zijn mensen/bedrijven creatief, en zo kwamen de virtuele hardloop evenementen te voorschijn. Een hele mooie alternatief om nog een beetje in beweging te blijven, en heb dan ook aan een aantal meegedaan.

Zoals de virtuele 4 mijl van Groningen editie, dit was heel goed opgepakt door de organisatie in samenwerking met MyTrace-app. En voor mij pakte het ook goed uit. De 5 kilometer onder de 30 minuten, en een persoonlijk record op de 4 mijl… Ook al heb ik hele mooie uitdagingen behaald, toch mis ik die uitdaging van een echte hardloopevenement en de bijkomende gezelligheid. Gelukkig heb ik een vrouw die regelmatig met mij mee gaat op de fiets, anders had ik de handdoek al een poos geleden in de ring gegooid.

Mijn laatste hardloop/trailrun avontuur voor dit jaar is ook weer voorbij, een mooie, maar zware run. Dit komt vooral door de regen van afgelopen week, op na 2021 zal ik maar zeggen… Mijn hardloop doelen heb ik echter niet behaald, maar dit kwam vooral door COVID-19 die de hele wereld bezig houd. Ook om af te vallen is niet echt gelukt, doel was om stabiel rond de 110 kilo te blijven, en zo mogelijk na de 105 te zakken.

Ondanks alles houd ik de moed er zeker in, en we hopen met zijn allen dat 2021 een prachtig, gezond en sportief 2021 zal gaan worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *